OPEN CALL // NAJAAR 2022 - Air De Missie

31 mei 2022
OPEN CALL // NAJAAR 2022 - Air De Missie

AIR De Missie is een residentie van drie maanden, waarbij je als kunstenaar de zingeving, spiritualiteit en religie in onze hedendaagse samenleving kunt onderzoeken. Aanmelden voor deze artist-in-residence in Park Zuiderhout, die mede mogelijk wordt gemaakt door Kunstloc en Stedelijk Museum Breda, kan vanaf nu!

Park Zuiderhout is een bijzondere plek met een rijke historie. Het bijna honderdjarige Missiehuis in Teteringen (Breda) wordt omringd door de bossen. In de afgelopen decennia is het terrein omgevormd tot een levendige woongemeenschap voor ouderen die ondersteuning kunnen krijgen in de vorm van thuiszorg, verpleeghuiszorg en een breed welzijnsaanbod. Park Zuiderhout gelooft in de kracht van kunst als middel om te werken aan gezondheid en welzijn. Daarom startten we eind 2020 artist-in-residence De Missie.

AIR De Missie biedt een residentie van drie maanden, namelijk: 1 oktober tot en met 31 december 2022. Er is een ruim atelier beschikbaar met een aparte logeerkamer. Via een Open Call en op uitnodiging wijst een selectiecommissie toe. Tijdens de residentie kan een bezoek plaatsvinden van een curator.

Als onderdeel van de artist-in-residence vinden er voor de kunstenaar twee presentatie-momenten plaats. Aan het einde van de residentie-periode is er een passende presentatie op Park Zuiderhout. Daarnaast is er elk jaar een groepstentoonstelling van de drie residenten in samenwerking met Stedelijk Museum Breda.

Inschrijven is mogelijk tot 1 juli.
Kijk voor meer informatie op de website van Park Zuiderhout.