Op naar AIR De Missie 2022

13 december 2021
Op naar AIR De Missie 2022

Volgende maand opent in NEXT de expositie AIR De Missie met werk van onder andere Sophie Mantel: de geselecteerde kunstenares van de Open Call.

Sophie Mantel is de derde kunstenaar die op Park Zuiderhout woont en werkt in artist-in-residence AIR De Missie. In haar werkperiode van drie maanden onderzoekt ze de betekenis van zingeving en ontmoeting in gesprek met de bewoners. Ze maakt zorgvuldig kennis met het honderdjarige missiehuis, dat ze vastlegt in een fotoreeks. Sophie zal eind december haar residentie afsluiten met een theatrale ervaring waarin ontmoeting met de bewoners centraal staat.

Naast Sophie zullen ook de andere residenten van dit afgelopen jaar exposeren: Jan van den Dobbelsteen, Danielle Lemaire en Ronald van der Meijs.

AIR De Missie
In 2021 startte Park Zuiderhout met een artist-in-residence programma waarbij jaarlijks drie kunstenaars drie maanden wonen en werken op locatie. De locatie, het bijna honderdjarige Missiehuis Park Zuiderhout in Teteringen (Gemeente Breda), kent een rijke historie en bevindt zich op een inspirerende plek omgeven door bos. Wat eens een grootseminarie was, is nu een levendige plek voor kwetsbare ouderen waar het leven gevierd wordt. Dit project is in samenwerking met Stedelijk Museum Breda tot stand gekomen en de resultaten worden jaarlijks in Projectruimte NEXT getoond.