Stedelijk Museum Breda in de zomer voor gezinnen!

12 juli 2021
Stedelijk Museum Breda in de zomer voor gezinnen!

Er is deze zomer veel te beleven ons museum. Voor gezinnen hebben we verschillende activiteiten en een audiotour waarmee je De Collectie kan herontdekken. Bekijk hieronder ons zomeraanbod en hopelijk tot snel!

Trix en Max Verhalentour - audiotour voor families
Trix en Max, de koninginnen van Stedelijk Museum Breda zijn tegenwoordig te vinden in de entree van het museum. Daar hangen ze al een tijdje, maar ze zouden het zo leuk vinden om hun oude bekenden in de museumzalen van De Collectie nog eens te zien. In deze audiotour voor families word je meegenomen door Trix en Max om kennis te maken met alle bijzondere karakters die je tegenkomt als je door de historische tentoonstelling van het museum loopt. Zo vertelt Anthony het varkentje hoe hij vroeger de mensen beschermde tegen nare ziektes, verklappen de vogels die al 500 jaar boven de stad vliegen wat ze hebben ontdekt en vertelt de heks van Dongen waarom ze zo goed wol kan spinnen. Kijk voor  meer informatie en de trailer op Voor gezinnen - Stedelijk Museum Breda

Summerschool (voor kinderen vanaf 7 jaar)
Tijdens Summerschool kruipen kinderen in de huid van een kunstenaar. Waarom maak je kunst en hoe doe je dat? Verschillende kunstenaars gaan in op die vraag en geven workshops aan kinderen van zeven jaar en ouder. Elke kunstenaar heeft zijn of haar eigen specialiteit, waardoor de workshops elke week weer anders zijn. In de zomervakantie op woensdag, donderdag en vrijdag van 10:00 uur tot 13:00 uur. Kijk voor meer informatie en inschrijven op www.stedelijkmuseumbreda.nl/summerschool

Nassauwandeling voor gezinnen (vanaf 7 jaar)
Beantwoord de vragen en vervolg de zoektocht via een wandeling door het centrum van Breda! Filips Willem, de oudste zoon van Willem van Oranje, is door Filips II ontvoerd en gevangen gehouden aan het Spaanse hof. Stiekem neemt Filips Willem contact op met zijn vader en laat hij geheime codes achter. Door de vragen te beantwoorden, worden de aanwijzingen die Filips Willem heeft verspreid verzameld. Zijn ze allemaal gevonden? Dan is de code te kraken en kan de geheime locatie van Filips Willem worden gevonden. Met behulp van je mobiele telefoon is de Nassauwandeling nu ook online te bewandelen. Klik hier voor de digitale versie.

Op Reis met Sacha (van 6 tot 12 jaar)
Piramides, regenwouden, moskee├źn en de Eiffeltoren: in de tentoonstelling van modefotograaf Sacha van Dorssen kun je ze allemaal ontdekken. Met de familieroute Op reis met Sacha krijgen kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar hun eigen reisboekje. Ze krijgen hints om naar foto's te speuren en komen ondertussen veel te weten over de wereld van fotografie en reizen. Wist je bijvoorbeeld dat Sacha altijd een eigen ventilatortje meenam om het haar en de kleding mooi te laten wapperen voor de foto?

Kunst kijkpuzzel (4 - 7 jaar)
Voor de jongste museumbezoeker is er de Kunstkijkpuzzel. Kinderen krijgen een kijk-kaart en gaan op zoek naar beeld- en associatiefragmenten in de tentoonstelling De Collectie. Een paar werken zijn uitgelicht. De kinderen leren goed te kijken waar het beeld bij hoort. Als ze alle kunstwerken hebben gevonden kunnen ze bij de receptie een cadeautje ophalen.