Op dit moment is het museum gesloten. Na de vloerrenovatie werken we nu
aan de herinrichting van de zalen. Gelukkig is het einde in zicht: op 13 mei kun
je hier terecht voor een nóg mooier museum! Lees er alles over »

Vacature: medewerker Publiekszaken Stedelijk Museum Breda

16 maart 2023
Vacature: medewerker Publiekszaken Stedelijk Museum Breda

Stedelijk Museum Breda is het ideale vertrekpunt voor iedereen die de kunst en geschiedenis van Breda en omgeving wil ontdekken. Naast een overzicht van zijn rijke collectie toont het museum wisselende tentoonstellingen. We creëren graag ruimte voor samenwerking met partners uit de stad. De verrassende veelzijdigheid maakt Stedelijk Museum Breda aantrekkelijk voor een breed en landelijk publiek. De komende jaren wordt het publieksbereik verder uitgebouwd. Dat doen we onder meer door de vaste presentaties te vernieuwen en tijdelijke tentoonstellingen te realiseren met internationale reikwijdte. 

Jij wordt collega in het team Publiekszaken
Het team Publiekszaken is hét visitekaartje van het museum. De medewerkers van het team ontvangen bezoekers, verzorgen de ticketverkoop en geven informatie over het bezoek. Zij houden toezicht op zaal en werken mee in de gecombineerde horeca en winkel en houden de publieke ruimtes netjes. De medewerkers werken op basis van een roosterplanning. Het team bestaat uit een aantal vaste medewerkers en enkele flexibele medewerkers. Wegens versterking van het team zoeken we per 1 mei 2023 een medewerker publiekszaken voor 20 uur per week.

Hier herken jij jezelf in

  • Je hebt gastvrijheid in je dna en beschikt over uitstekende representatieve vaardigheden.
  • Je bent proactief, creatief en oplossingsgericht in de omgang met diverse groepen bezoekers (kinderen, volwassenen, scholieren, toeristen).
  • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal goed.
  • Je hebt ervaring met receptie- en kassawerkzaamheden
  • Je werkt graag in teamverband en hebt collegialiteit hoog in het vaandel
  • Je bent flexibel inzetbaar en bereid om te werken tijdens weekenden, zomervakantie, korte schoolvakanties, feestdagen, sommige avonden en speciale evenementen.
  • Je ben woonachtig in Breda of directe regio.

Wij bieden jou
Een inspirerende werkplek met enthousiaste collega’s en waar je contact hebt met een grote verscheidenheid aan bezoekers. Stedelijk Museum Breda verwelkomt medewerkers met een grote verscheidenheid aan achtergronden en perspectieven. Iedereen verdient het om zich thuis te voelen in onze organisatie. Het museum volgt de Museum-cao. De functie is ingeschaald in schaal 4 (2.196 – 2.631) We streven naar een evenwichtig samengesteld personeelsbestand. Bij gelijke geschiktheid wordt hier rekening mee gehouden. Je krijgt in aanvang een dienstverband voor bepaalde tijd.

Geïnteresseerd?
Stuur je sollicitatie met motivatie en curriculum vitae naar sollicitatie@stedelijkmuseumbreda.nl onder vermelding van medewerker publiekszaken voor 29 maart 2023. Voor vragen kun je contact opnemen met Ireen Snels, hoofd Publiekszaken, via ireen@stedelijkmuseumbreda.nl of via 076 5299900.  

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief