Op dit moment is het museum gesloten. Na de vloerrenovatie werken we nu
aan de herinrichting van de zalen. Gelukkig is het einde in zicht: op 13 mei kun
je hier terecht voor een nóg mooier museum! Lees er alles over »

Kunst & kids - ChaTime

04 augustus 2021
Kunst & kids - ChaTime

Naar “school” in je zomervakantie? Ja hoor, dat kan in het stedelijk museum in Breda. Tijdens Summerschool kruip jij in de huid van een kunstenaar en… wedden dat jij talent hebt? Kinderen krijgen van verschillende kunstenaars workshops en zo leren zij alles over tekenen, schilderen en verven en natuurlijk hoe het is om kunst te maken.

Duistere kant
Broertjes Pepe en Maas houden wel van kunst. “Het is super leuk om te schilderen en te tekenen. Als ik teken is het altijd een beetje de duistere kant van mij die ik op papier laat zien. En ik ben echt niet duister hoor, ik ben juist altijd vrolijk, maar dat ontdek je dus door kunst te maken”, giebelt hij. Maas heeft het ook super naar zijn zin, maar of hij later kunstenaar wil worden, dat weet hij nog niet. Alle kunstenaartjes krijgen een groot applaus tijdens het maken van kunst en ook zij weten nog niet of zij later iets in de kunst gaan doen. Ze hebben het in ieder geval goed naar hun zin tijdens de workshop en dan wordt ook nog eens hun werk in het museum opgehangen, vet cool toch?

ChaTime


Ontdek je talent
Wil jij nou ook ontdekken of er een kunstenaar in je schuilt of vind je het gewoon leuk om te tekenen en te schilderen en wil je jouw werk terugzien in het museum? Dan moet je zeker naar Summerschool Stedelijk Museum Breda. In de zomervakantie kan je jouw talenten ontdekken op woensdag, donderdag en vrijdag van 10.00 uur tot 13.00 uur.

Bekijk hier het programma en schrijf je in.

Lees het originele artikel op de website van ChaTime.

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief