Kom naar de Nassaudag!

19 mei 2022
Kom naar de Nassaudag!

Na een jaartje gedwongen digitaal is de Nassaudag in volle glorie terug. Deze dag zijn er tal van activiteiten in de Bredase binnenstad van theater en muziek tot oude ambachten, een roofvogelshow Oudhollandse spelletjes en workshops. En in ons museum vertelt Inna je meer over onze nieuwe aanwinst, het 17de-eeuws schilderij, Gezicht op Breda van Jacobus Storck. Achter dit  Bredase stadsgezicht gaat een bijzonder verhaal schuil dat we graag met je delen.

Eind 2019 kwam in Frankrijk een 17de-eeuws schilderij op de markt met de titel ‘Paysage fluvial hollandais avec un château/ Hollands rivierlandschap met kasteel’. Eerdere vermeldingen omschreven het schilderij als een gezicht op Amsterdam of Düsseldorf. Het is gesigneerd door de Amsterdamse Jacobus Storck die bekend staat om zijn schilderijen met bekende gebouwen, rivieren en schepen. Bij het zien van het kasteel op het schilderij gingen er in Breda direct signalen af. Dit lijkt wel erg veel op het Kasteel van Breda....

Tijdens de Nassaudag op 6 juni neemt onze museummedewerkster Inna je mee in het verhaal over dit schilderij. Deze rondleidingen vinden plaats om 12u, 13u, 14u en 15u en duren 15 minuten.

Inschrijving voor de rondleiding is niet nodig.

Tot dan!