Jan, Mohan en Lotte te gast in The Artist Talk Show

10 september 2020
Jan, Mohan en Lotte te gast in The Artist Talk Show

Moderator Hasna El Maroudi, co-founder van het feministisch platform Magazine Lilith en journalist voor De Volkskrant, De Correspondent en NPO Radio 1 interviewde kunstenaar Jan Hoek, Mohan Vestegen en Lotte van Eijk, beiden model in de tentoonstelling Power to the Models. Deze tentoonstelling is een co-productie van BredaPhoto en Stedelijk Museum Breda.

Met het thema 'the best of times, the wordt of  times' van BredaPhoto in gedachten realiseerde Jan Hoek zich dat als je daadwerkelijk iets wil veranderen je ook de benadering moet herzien.

We vinden het normaal dat een fotograaf vanuit zijn achtergrond, normen en waarden bepaalt hoe hij een model op de gevoelige plaat vastlegt. in deze rolverdeling is de fotograaf leidend en het model volgt de gegeven instructies op. Maar wat als je die macht als fotograaf nu eens teruggeeft aan het model?, vroeg Jan Hoek zich af. Hij zocht elf modellen die vaak op een eenzijdige manier in beeld worden gebracht en bood hen de kans om een beeld zichzelf vormen dat aansluit bij hun eigen wensen, normen en idealen. Tijdens deze Artist Talk een initiatief van BredaPhoto gaan Jan Hoek, defensiearts en queer-activist Mohan Verstegen en body-positivity-model Lotte van Eijk hierover nader in gesprek. 

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief