Buitenspelen met KOP en Breda Buiten

08 juli 2021
Buitenspelen met KOP en Breda Buiten

Samen met Breda Buiten presenteert KOP drie maanden lang op diverse locaties in Breda kunstinterventies van drie kunstenaars die in 2020 afstudeerden aan St. Joost School of Art & Design in Breda. ‘Boyscout Designer’ Bouke Bruins daagde de makers als 'projectmanager' vanuit KOP uit om werken te creëren die de interactie aangaan tussen mens, object en ruimte in een 1,5 meter samenleving. Ontmoeten en verbinden staat hierbij centraal. 

De werken worden drie keer gedurende een maand op een nieuwe locatie geplaatst, zodat de kunstwerken steeds in een ander deel van Breda opduiken op plekken waar door Bredanaars gewandeld wordt. Voorbijgangers worden zo op verschillende plekken in de stad op positieve wijze verrast, geïnspireerd en uitgedaagd. Want zowel Bredanaars als de kunstenaars zelf hebben na afgelopen jaar wel behoefte aan bezinning, reflectie en relativering. Laten we samen buitenspelen! 

'Wolken' door Wouter van der Giessen (foto: Rob Lipsius)'

Wolken' door Wouter van der Giessen (foto: Rob Lipsius)

Buitenspelen met KOP en Breda Buiten
1,5 meter speelsessie en reizende kunstinstallaties door Jamie Jansen, Jesse van Epenhuijsen en Wouter van der Giessen is te zien op de volgende data en locaties:

 Mandelaplein en Westertuin (Tuinzigt / Westerpark)
1 juli - 29 juli 2021

Park Overbos (Prinsenbeek)
 29 juli 2021 - 26 augustus 2021

Ginnekenmarkt en Duivelsbruglaan (Ginneken)
 26 augustus - 23 september


Deelnemende kunstenaars:

Jamie Jansen
Jamie Jansen (1995) is multimediaal kunstenaar en onderzoekt maatschappelijke structuren waarbij ze de toeschouwer deel laat uitmaken van haar werk. Ze ging op zoek naar een manier om buurtbewoners kennis te laten maken met elkaar en de wijk. Vanuit de gedachte dat een ontmoeting in tijden van een pandemie niet meer vanzelfsprekend is, is de podcast ‘Buurten’ ontstaan. Hierin buurt Jamie met de wijkbewoners over de buurt. Op deze manier wil ze anderen al luisterend de kans geven om een ontmoeting aan te gaan met bekende en onbekende verhalen uit de wijk. Luister hier haar podcasts!

Jesse van Epenhuijsen
Jesse van Epenhuijsen (1997) is beeldend kunstenaar en onderzoekt de impact van interactie middels installatie, sculptuur en performance. Zijn interactieve werk ‘Who Am I To You’ bevraagt continu zichzelf, jou en de omgeving wie je bent in relatie tot de ander. De woorden op de vlaggen representeren een complexe wereld van tegenstellingen in een tijd waarin soms alles verbonden, maar soms ook alles los van elkaar lijkt te bestaan. Door te spelen met het werk, vormen zich woordsamenstellingen die inzicht kunnen geven over het thema ‘betrokkenheid’.

Wouter van der Giessen
Wouter van der Giessen (1995) is een beeldend kunstenaar die bestaande conventies uit het dagelijks leven naar boven haalt en onderzoekt hoe we hier op een andere manier naar kunnen kijken. ‘Wolken’ is geïnspireerd op de welbekende 1,5 meter cirkels die je zag verschijnen in parken over de gehele wereld. Een simpele manier om mensen de maatregelen te laten volgen. Middels zijn fascinatie voor wolken, die eindeloze vormen aan kunnen nemen, speelt hij met de bestaande spelregels en spoort hij de gebruiker aan hier zelf een invulling aan te geven. 

Foto: 'Buurten' podcast door Jamie Jansen (foto: Bouke Bruins)


Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief