Dit beeld is ook van jou

14 januari 2022
Dit beeld is ook van jou

Heb je deze posters al zien hangen in de stad? Je kunt er bijna niet omheen. Zelfs voor onze museumdeur staat deze te pronken.

Met deze foto-expo laat Stadsarchief Breda weten dat er heel veel foto's van Breda bewaard worden en dat je deze ook gratis kunt downloaden.

Op een van de oude foto's is de Boschstraat met het Oude Mannenhuis te zien. De geschiedenis van dit pand en zijn bewoners zijn door kunstenares Marenne Welten omgezet in schilderijen, collages en tekeningen. Daarnaast selecteerde Welten objecten uit het stadsarchief en de museumcollectie, waaronder het reglement van het Oudemannenhuis en enkele relieken. Lees hier meer over deze tentoonstelling.

Op de andere foto staat een portret van kunstenaar Dio Rovers (1896-1990). Dio Rovers was een Nederlands kunstschilder, tekenaar en kunstdocent. Hij werkte onder andere mee aan de restauratie van de Grote Kerk in Breda en is medeoprichter van de kunstacademie AKV St. Joost.

Welk beeld ga jij opzoeken op https://stadsarchief.breda.nl ?