Op dit moment is het museum gesloten. Dat heeft alles te maken met de renovatie van de vloeren en de herinrichting van de zalen. Lees er alles over »

Publicatie Vanwege Vincent te koop in onze museumshop

12 januari 2022
Publicatie Vanwege Vincent te koop in onze museumshop

Bij de tentoonstelling Vanwege Vincent - De geboortestreek van Van Gogh als inspiratie verscheen de gelijknamige publicatie Vanwege Vincent. Deze publicatie is voor €29,95 verkrijgbaar in onze museumshop. Voor meer informatie over het bestellen van het boek Vanwege Vincent, kun je mailen naar info@stedelijkmuseumbreda.nl

Vincent Van Gogh werd onafgebroken geïnspireerd door zijn geboortestreek West-Brabant; door de natuur en het eenvoudige boerenleven. Dat is duidelijk te zien in zijn tekeningen en schilderijen en te lezen in zijn brieven.

Na zijn dood inspireerde Vincent tal van kunstenaars. Tot op de dag van vandaag volgen ze in zijn voetsporen en brengen hommage aan de kunstenaar uit Zundert. Vanwege Vincent komen zij tot nieuwe kunst. Niet alleen kunstenaars, maar ook fotografen, filmers, schrijvers en vormgevers reageren op Vincents betekenis voor de kunstgeschiedenis. Ze tonen aan dat die nog steeds groot is. 

Het Vincent van GoghHuis heeft de afgelopen tien jaar bijna 150 kunstenaars uit verschillende windstreken, zowel jonge talenten als gevestigde namen, uitgenodigd om een tijdlang te werken op de geboorteplek van Van Gogh om zich door de sfeer van deze plaats te laten inspireren. De uitkomsten van deze residenties zijn bijzonder divers. Iedereen vindt weer een ander aspect uit het leven en werk van Van Gogh om op te reageren. Zo blijf Vincent een onuitputtelijke bron van inspiratie. 

Lees hier meer over de tentoonstelling.

Directeur-conservator van het Vincent van GoghHuis Ron Dirven schreef een blog voor WBooks over de tentoonstelling en publicatie Vanwege Vincent. Lees hier de blog.


Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief