Op dit moment is het museum gesloten. Na de vloerrenovatie werken we nu
aan de herinrichting van de zalen. Gelukkig is het einde in zicht: op 13 mei kun
je hier terecht voor een nóg mooier museum! Lees er alles over »

Baas van morgen – samenwerking met JINC

28 januari 2021
Baas van morgen – samenwerking met JINC

Stedelijk Museum Breda werkt in 2021 samen met JINC, de organisatie die strijdt voor gelijke kansen voor alle kinderen. JINC Breda organiseert projecten waarbij  bedrijven en scholen aan elkaar worden gekoppeld met een belangrijk doel voor ogen: een samenleving creëren waar je achtergrond niet je toekomst bepaalt, en waar ieder kind kansen krijgt.

“Want ieder kind heeft talent”, schrijft JINC op zijn website. “Ook de honderdduizenden Nederlandse kinderen die opgroeien in een omgeving met veel werkloosheid en weinig rolmodellen.” Via een speciaal programma maken kinderen kennis met allerlei beroepen, ontdekken ze welk werk bij hun talenten past en leren ze solliciteren. 

Wij nemen als museum deel aan het project De Baas van Morgen.  Dat betekent dat een leerling van het voortgezet onderwijs kennis zal maken met het museum  En die leerling komt met een missie: hij of zij probeert antwoorden te vinden op de vraag hoe het museum interessanter kan worden voor mensen met een andere sociale of culturele achtergrond. Als klap op de vuurpijl mag deze leerling op  10 juni een hele dag ‘de baas’ zijn in het museum. We kunnen bijna niet wachten, en kijken uit naar deze prachtige samenwerking met zowel JINC als de leerling!

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief