Op dit moment is het museum gesloten. Na de vloerrenovatie werken we nu
aan de herinrichting van de zalen. Gelukkig is het einde in zicht: op 13 mei kun
je hier terecht voor een nóg mooier museum! Lees er alles over »

Art Rendez Vous Breda #13 — Zondag 29 mei 2022

14 mei 2022
Art Rendez Vous Breda #13 — Zondag 29 mei 2022

Op 29 mei organiseren Stedelijk Museum Breda en Wo Meine Sonne Scheint een kunstwandelroute door Tuinzigt en een nagesprek over het tonen van kunst buiten de institutionele context in Stedelijk Museum Breda.

Wo Meine Sonne Scheint is een kunstenaarsinitiatief, opgericht door Bas Ketelaars en Beatrijs Dikker in Rotterdam in 2013. Hun doel is het ondersteunen van kunstenaars bij het tonen van hun werk. In het bijzonder initiëren zij locatiespecifieke groepstentoonstellingen waarbij de nadruk ligt op het zichtbaar maken van het artistieke productieproces. Door de praktische en artistieke keuzes van kunstenaars herleidbaar te maken, vergroten zij de toegankelijkheid van de kunstwerken voor een breed publiek.

Het locatiespecifieke project Wo Meine Sonne Scheint vindt plaats in de Bredase wijk Tuinzigt. Op de scheidslijn tussen privé en publiek staat de voortuin centraal in deze expositie. Negen kunstenaars uit Nederland, België en Duitsland werken een week lang op locatie bij wijkbewoners in de voortuin, gevel of het kozijn, waarna de ontstane werken een week lang zijn te aanschouwen voor het publiek.

Locatie & Tijden:
Start wandeling: 13:00u buurthuis De Nieuwe Meidoorn, Meidoornstraat 115 Breda.
Start nagesprek: 15:00u Stedelijk Museum Breda, Boschstraat 22 Breda.

Kunstenaars:
Ada Van Hoorebeke, Albert Coers, Amanda Elena Conrad, Bart Lodewijks, Carsten Lisecki, Fenna Koot, Ignace Cami, Iris Bouwmeester, Podcast: INBLIK Radio

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief