7x nieuwe tentoonstellingen in de Brabantse musea - Visit Brabant

18 november 2021
7x nieuwe tentoonstellingen in de Brabantse musea - Visit Brabant

Brabant telt maar liefst 124 musea die allemaal wachten op jouw verwondering! Want een museumbezoek is niet alleen leerzaam, maar ook leuk voor jong en oud. En je combineert een museumbezoek gemakkelijk met een mooie stadswandeling, een gezellig dagje winkelen en een heerlijke lunch of diner bij één van onze foodtopppers. Of blijf slapen en maak van je museumbezoek een compleet weekendje weg! Je raakt niet uitgekeken in Brabant…

Evenwicht in cortenstaal in Breda - t/m 13 januari 2022

Vanaf dit voorjaar staan op de binnenplaats van Stedelijk Museum Breda in Breda een aantal abstracte sculpturen van Helen Vergouwen. Met hun matte, roestkleurige ‘huid’ als gemene deler tonen ze hoe Vergouwen een beperkte set minimalistische vormen combineert in steeds verrassende, ritmische composities. De eenvoud van de monumentale werken is misleidend. Vergouwen streeft naar evenwicht in alle opzichten: tussen dicht en open, dik en dun, groot en klein, horizontaal en verticaal, rond en recht, vol en leeg. Kenmerkend is haar aandacht voor dat wat er niet is.

Leest hier het hele artikel op de website van Visit Brabant.