7 november Concert: Inspired by Nick Drake

01 november 2021
7 november Concert: Inspired by Nick Drake

Nog tot 7 november is de tentoonstelling Danielle Lemaire – You Know I Am Not There te zien in Stedelijk Museum Breda. In de tentoonstelling is de schoonheid, mystiek en melancholie van Nick Drake’s wereld de inspiratie van de tekeningen van beeldend kunstenaar Danielle Lemaire. Ter afsluiting van de tentoonstelling nodigen MEZZ en Stedelijk Museum Breda op 7 november I Am Oak en a balladeer uit voor een middag Inspired by Nick Drake

Nick Drake is een van de belangrijkste singer-songwriters van de twintigste eeuw. Zijn muziek is een inspiratiebron is voor veel bekende bands zoals dEUS, Nick Cave, Elbow en Radiohead. Pas na zijn dood werd Nick Drake’s muziek bekend bij het grote publiek door covers van o.a. Placebo en Norah Jones. Zijn nummers zijn kenmerkend door hun melancholie en somberheid. Thema’s als spijt, verlies en ontgoocheling staan centraal in zijn nummers.

Tijdens Inspired by Nick Drake brengen I Am Oak en a balladeer een ode aan Nick Drake en zijn invloed op de popmuziek.

I Am Oak
Thijs Kuijken staat bekend als een artiest die liever verkent dan onthult. Dit vertaalt zich ook in zijn muziek; slepend van karakter en zich overleverend aan het moment, zijn stemgeluid laverend tussen klank en poëzie. Thijs kan zijn gevoelens prachtig omzetten in beschouwingen van natuurfenomenen en landschappen, ergens op dezelfde golflengte opererend als Bill Callahan en Sufjan Stevens.

"Nick Drake’s unieke stijl en stem stellen me gerust en bieden een soort geborgenheid. Pink Moon is een rauw, puur en tijdloos meesterwerk." – Thijs Kuijken (I Am Oak)

a balladeer
a balladeer, het alter ego van zanger en liedjesschrijver Maurinus de Goederen, staat bekend om zijn prachtige, verhalende liedjes. A balladeer heeft al de publieksprijs van de Grote Prijs van Nederland en een Zilveren Harp op zijn naam staan, maar ook nominaties voor een 3FM-, TFM-award en een Edison.

Ooit kreeg ik van een meisje de cd Way To Blue - An Introduction To Nick Drake. “Dat je maar ook zulke mooie muziek gaat schrijven” luidde haar boodschap op het cd-boekje. Dat is me helaas nog niet gelukt. Wel mocht ik in 2005 samenwerken met Nick Drake’s vaste strijkarrangeur; voor debuutalbum Panama arrangeerde Robert Kirby drie songs, waaronder publieksfavoriet ‘Robin II’. – Maurinus de Goederen (a balladeer).

Dit concert is een samenwerking tussen Stedelijk Museum Breda en MEZZ ter ere van de tentoonstelling Danielle Lemaire – You Know I Am Not There.

Kijk voor meer informatie en het kopen van tickets op de site van MEZZ Breda.