Op dit moment is het museum gesloten. Dat heeft alles te maken met de renovatie van de vloeren en de herinrichting van de zalen. Lees er alles over »

Uniek concert Astrid Seriese
t/m 16 dec 2018

Uniek concert Astrid Seriese

Selectie uit eigen werk en eerbetoon aan Anneke Grönloh

Activiteit

In het kader van de tentoonstelling Indische iconen in de Nederlandse popmuziek is Astrid Seriese te gast in het museum voor een uniek concert. Astrid zingt nummers uit haar programma Ibu Saya (Mijn moeder), over haar Javaanse moeder. Na de pauze brengt ze een eerbetoon aan Anneke Grönloh met hits als Brandend zand en Surabaya, en zingt ze bekende Indische nummers zoals Nina Bobo (Slaap, meisje). 

Astrid Seriese werd in 1957 geboren in Den Haag uit een Nederlandse vader en een Indonesische moeder. Ze studeerde aan het Sweelinck Conservatorium en de Amsterdamse Theaterschool. Seriese speelde op diverse Nederlandse podia, in theaters en jazzclubs en was als hoofdvakdocent zang (jazz en pop) verbonden aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten. Astrid Seriese heeft een zangpraktijk, geeft (huiskamer-)concerten en werkt mee aan de theaterproductie De Indië Monologen over de geschiedenis van Nederlands-Indië.  Op 16 december zingt Astrid Seriese in de intieme setting van museumcafé Lanzas in Stedelijk Museum Breda. Er is een zeer beperkt aantal plaatsen beschikbaar voor deze avond. Wees er dus snel bij!  

Bezetting: Astrid Seriese  zangXavier Boot  toetsen Harmen Wijntjes  contrabas

Zondag 16 december 2018, 20.00 uur - 22.30 uur 

Kaarten zijn vanaf zaterdag 1 december te koop bij de museumreceptie à € 12.50 per persoon. 

Foto: Caro Bonink / Tong Tong Fair

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief