SUMMERSCHOOL (7+)
t/m 16 aug 2019

SUMMERSCHOOL (7+)

Iedere woensdag, donderdag en vrijdag van 13.00 tot 16.00 uur

NEXT

Kom naar Summerschool het leukste en meest creatieve programma voor kinderen in de zomervakantie!

Tijdens Summerschool kruipen kinderen in de huid en het hoofd van een kunstenaar. Waarom maak je kunst en hoe doe je dat? Verschillende kunstenaars gaan in op die vragen en geven masterclasses en workshops aan kinderen van zeven jaar en ouder. Elke kunstenaar heeft zijn of haar eigen specialiteit, waardoor elke middag weer anders is. 

Een aantal van de deelnemende kunstenaars exposeert in de tentoonstelling Raketstart die nog de hele zomer in het museum te zien is. Papa’s, mama’s, opa’s en oma’s hoeven zich gelukkig dus ook niet te vervelen. Alle werken die de kinderen maken krijgen een plaatsje in projectruimte NEXT, waar gaandeweg een tentoonstelling ontstaat voor en door kinderen. Doe jij ook mee? 

Deelname voor kinderen is gratis. Tijdens het programma wordt verwacht dat ouders/verzorgers in het museum blijven. Museumcafé Lanzas en de winkel zijn gratis toegankelijk, net als projectruimte NEXT. De tentoonstellingen zijn te bezichtigen na betaling van het reguliere tarief.

Er hoeft niet van te voren te worden gereserveerd, maar dit kan wel via educatie@stedelijkmuseumbreda.nl (het programma begint stipt om 13.00 uur). Groepen (waaronder BSO's) dienen zich wel vooraf aan te melden via educatie@stedelijkmuseumbreda.nl

De werken worden tentoongesteld tot het einde van het programma.

Afgelopen weken hebben vele jonge museumbezoekers deelgenomen aan  Summerschool. We zijn ontzettend enthousiast over de opkomst tot nu toe en de fantastische werken die de kids hebben gemaakt! Mocht je je werk(en) van de afgelopen tijd mee naar huis willen nemen, kan je ze op 16 augustus van 15:00 tot 16:45u ophalen in projectruimte NEXT. 

Programma

Woensdag 24 juli - Danielle Lemaire  Samen met Danielle Lemaire ga je goed naar haar werk kijken, maar kijk je ook om je heen. In het werk van Danielle zijn ‘omgeving’ en geschiedenis’ altijd belangrijk. Haar werk vertelt altijd iets over de mensen die in een omgeving zijn getekend. 

Soms is dat Danielle zelf. Soms zie je in de tekening alleen een omgeving en tekent ze de herinnering aan mensen die in een omgeving zijn geweest. Wie is voor jou belangrijk? Wat is jouw lievelingsplek of welke plek is voor jou belangrijk? Net als Danielle ga je groot werken. Zo groot dat het papier groter is dan jijzelf en dat de tekening zelf jouw omgeving wordt!     

Donderdag 25 juli - Mandy den Elzen  Mandy is een kunstenares die zich bezighoudt met het conserveren en prepareren van dieren, omdat ze de wondere wereld van dieren wil laten zien. Mandy zet zich ook in voor het klimaat. Samen met haar ga je kijken hoe wij er in de toekomst uit zullen zien. Krijgen we misschien wel kieuwen? Wonen we straks in de wolken? Hoe zien onze dieren er dan uit? Dat bepaal jij! Maak je ook iets?

Vrijdag 26 juli - Tom ClaassenMisschien ken je zijn kunstwerk ‘De Koninginnen’ al dat in de lantaarnpaal op de kruising van de Wilhelminastraat en de Ginnekenweg hangt? Tom Claassen staat bekend om zijn grote sculpturen in de openbare ruimte,  die hebben vaak eenvoudige, grappige en schattige vormen. Tijdens zijn workshop neemt Tom je mee naar zijn werken in Raketstart. Hij vertelt je graag over hoe hij tot zijn werken komen en geeft je de tools om je eigen werk te maken.

Woensdag 31 juli - Mandy den Elzen   Mandy is een kunstenares die zich bezighoudt met het conserveren en prepareren van dieren, omdat ze de wondere wereld van dieren wil laten zien. Mandy zet zich ook in voor het klimaat. Samen met haar ga je kijken hoe wij er in de toekomst uit zullen zien. Krijgen we misschien wel kieuwen? Wonen we straks in de wolken? Hoe zien onze dieren er dan uit? Dat bepaal jij! Maak je ook iets?

Donderdag 1 augustus - Cécile Verwaaijen  In deze workshop vertelt Cécile Verwaaijen het verhaal achter haar kunstwerken in de expositie. Op één van deze werken is iemand te zien die ze heel erg bewondert. Je wordt uitgedaagd om een kunstwerk te maken over jouw held of heldin! Er zijn gelukkig heel veel helden in de wereld en om allerlei verschillende redenen vinden we mensen bijzonder. Wie kies jij en waarom?  Je werkt met dezelfde materialen als de kunstenaar, zoals naald, draad, scharen en karton. 

Vrijdag 2 augustus - Jordy Koevoets    Samen met Jordy Koevoets ga je kijken naar wat een kunstenaar nu eigenlijk doet. Waarom maakt een kunstenaar het werk dat ie maakt? Wat wil ik maken? Jordy wil met zijn werk iets zeggen tegen de wereld, maar welke boodschap wil jij de wereld in slingeren? FRIET IS LEKKER! of MIJN PAPA IS DE BESTE! of LIEF ZIJN VOOR ELKAAR! Daar ga je tijdens deze workshop achter komen. Samen met Jordy ontdek je wat jij tegen de wereld te zeggen hebt. 

Woensdag 7 augustus - Tom L’Istelle Fantasiewezens? Dagdromen? Tom L’Istelle geeft je een kijkje in zijn leven als kunstenaar. Hij vindt het belangrijk om de wereld op een positieve en speelse manier te bekijken. Dat ga jij ook doen. Je gaat onderzoeken welke wezens er in jouw fantasie verstopt zitten. En wat gebeurt er als jouw fantasiewezen in de (echte) wereld terechtkomt? 

Donderdag 8  augustus - Johanna Schweizer Vuurmannetjes, watermannetjes, boze geesten: het komt allemaal terug in het werk van Johanna Schweizer. Tijdens de workshop vertelt Johanna over haar werk en ga je zelf ook een mannetje maken. Hoe ziet jouw mannetje eruit? Wordt het een goede fee of een boze geest? 

Vrijdag 9 augustus- Frans van VeenFrans van Veen neemt je mee op reis door zijn eigen werkproces. Met behulp van een oud ezeltje, speciale krijtjes uit Engeland en papier dat is gemaakt in Italië vertelt Frans hoe het is om kunstenaar te zijn en hoe hij zelf zijn werk maakt. Daarna ga je op reis door het museum en een tekening maken van iets dat jou aanspreekt. Weet jij al wat je kiest?

Woensdag 14 augustus - Tom Claassen Misschien ken je zijn kunstwerk ‘De Koninginnen’ al dat in de lantaarnpaal op de kruising van de Wilhelminastraat en de Ginnekenweg hangt? Tom Claassen staat bekend om zijn grote sculpturen in de openbare ruimte,  die hebben vaak eenvoudige, grappige en schattige vormen. Tijdens zijn workshop neemt Tom je mee naar zijn werken in Raketstart. Hij vertelt je graag over hoe hij tot zijn werken komen en geeft je de tools om je eigen werk te maken.

Donderdag 15 augustus - Martin en Inge Riebeek Informatie volgt.

Vrijdag 16 augustus - Danielle LemaireSamen met Danielle Lemaire ga je goed naar haar werk kijken, maar kijk je ook om je heen. In het werk van Danielle zijn ‘omgeving’ en geschiedenis’ altijd belangrijk. Haar werk vertelt altijd iets over de mensen die in een omgeving zijn getekend. 

Soms is dat Danielle zelf. Soms zie je in de tekening alleen een omgeving en tekent ze de herinnering aan mensen die in een omgeving zijn geweest. Wie is voor jou belangrijk? Wat is jouw lievelingsplek of welke plek is voor jou belangrijk? Net als Danielle ga je groot werken. Zo groot dat het papier groter is dan jijzelf en dat de tekening zelf jouw omgeving wordt! 

In Projectruimte NEXT 

Foto: Bas Czerwinski

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief