Vernieuwd Stedelijk Museum Breda

Vernieuwd Stedelijk Museum Breda

Een nieuw logo en een nieuwe huisstijl

Vanaf nu kom je het nieuwe museumlogo overal tegen. Waarom gebruiken we een wolkje? Wolken staan voor verandering, dat geldt ook voor ons. Het museum verandert mee met de wereld om ons heen. Met het wolkje geven we ook aan dat een museum veel meer is dan een gebouw. Je zult ons steeds vaker tegenkomen in de stad of via internet en sociale media. Verder zijn wolken een onuitputtelijke bron van verbeelding. Daarom spelen ze een rol in het werk van veel kunstenaars.

Het logo en de huisstijl zijn ontworpen door Berry van Gerwen en YURR.studio uit Breda.

Leuk voor jong en oud

Nieuwsgierig naar de geschiedenis van Breda en de regio? Geïnteresseerd in kunst en kunstenaars die verbonden zijn met Breda? Dan ben je hier aan het goede adres.

In het vernieuwde museum is er bovendien altijd iets leuks te doen voor kinderen in gezelschap van ouders, verzorgers en opa’s en oma’s. Het actuele programma vind je hier

Bovendien kun je in de shop terecht voor originele cadeautjes en hebbedingetjes. Ook de kaart van het café biedt voor elk wat wils. Bekijk hier

Veranderingen in en om het museum

Een verbeterd en opgefrist museum. De opvallende banieren die je al van afstand ziet, geven aan waar je moet zijn. Binnen laat je je tickets scannen bij de mobiele balie. Voor het familieprogramma, audiotours of andere zaken ga je naar de receptie. Met de plattegrond vind je je weg door het gebouw. Even uitrusten en de opgedane indrukken bespreken? Het vernieuwde café is sfeervol en comfortabel en ook aan de jongste bezoekers is gedacht. Met mooi weer neem je koffie mee naar het terras met de verticale tuin.

Sla vooral de shop niet over met bijzondere boeken en originele producten voor jezelf of om cadeau te doen.

Nieuwe tentoonstellingen

De tentoonstellingen in het museum hebben alles te maken met de twee grote thema’s van het museum: de rijke geschiedenis van Breda en omgeving, en moderne en hedendaagse beeldende kunst. Je kunt hier terecht voor:

Tentoonstelling
De Nassaus van Breda
Vanaf 10 juni

De Nassaus van Breda

Tentoonstelling
Opnieuw
t/m 9 juli

Opnieuw

Tentoonstelling
Ambitie & Verlangen
Vaste tentoonstelling

Ambitie & Verlangen

Tentoonstelling
Ruud van Empel - Arcadia
t/m 24 september

Ruud van Empel - Arcadia

Vanaf 14 oktober:
  • tentoonstelling over onze 19de-eeuwse collectie alledaagse kleding;
  • tentoonstelling met werk van de kunstenaar José Maria Capricorne;
  • tentoonstelling waarin de kunstenaar Mathieu Meijers en het kunstenaarscollectief Kasboek reageren op objecten uit onze collectie religieuze kunst.