Nu geopend tot 17:00

Stedelijk Museum Breda presenteert Ik &

Werk van leerlingen van het Breda College en Het Brederocollege
19 januari - 3 maart 2019

Ik & is een tentoonstelling met werk van leerlingen van het voortgezet speciaal onderwijs.
In NEXT, de projectruimte van Stedelijk Museum Breda laten zij zien
wat het begrip 'identiteit'
voor hen betekent.

Portretten van leerlingen van Breda College, locatie Brabantlaan

Aan de hand van de thema's ik & de ander, ik & mijn kleding en ik & cartoons geven leerlingen van het Breda College en Het Brederocollege hun eigen beeld van identiteit. In een aantal tekeningen en beelden hebben zij deze ideeën uitgewerkt.

De presentatie in NEXT geeft ook inzicht in het creatieve proces. Samen met de medewerkers van het museum hebben de leerlingen het idee voor de tentoonstelling ontwikkeld en het beeld voor het affiche geselecteerd.

Stedelijk Museum Breda en Cultuurwinkel Breda willen door middel van deze tentoonstelling de creativiteit van leerlingen uit het voortgezet speciaal onderwijs onder de aandacht brengen van een breed publiek. Daarnaast worden de leerlingen op deze manier gestimuleerd om zelf beter naar elkaars werk te kijken en daarover na te denken.

De tentoonstelling is gratis toegankelijk.

Meer informatie: Ik &

Over NEXT
NEXT is de projectruimte van Stedelijk Museum Breda. In NEXT organiseert het museum projecten en activiteiten in het kader van het participatieprogramma. Daarnaast zijn er tentoonstellingen, workshops, lezingen en educatieve programma’s voor scholen, groepen en bezoekers. NEXT is gratis toegankelijk en heeft dezelfde openingstijden als het museum.

Stedelijk Museum Breda: het jongste stadsmuseum van Nederland
Het museum is een ideaal vertrekpunt voor iedereen die de geschiedenis en de kunst van Breda en omgeving wil beleven en ontdekken. Naast een overzicht van de eigen collectie toont het museum wisselende tentoonstellingen waarin kunstenaars, actuele thema’s of historische onderwerpen centraal staan. Ook besteedt het museum aandacht aan digitale cultuur. De verrassende veelzijdigheid maakt Stedelijk Museum Breda aantrekkelijk voor een breed en landelijk publiek.

Mediacontact: voor meer informatie en beeldmateriaal kun je contact opnemen met Stedelijk Museum Breda, Birgitte Birnie, e-mail: pers@stedelijkmuseumbreda.nl / birgitte@stedelijkmuseumbreda.nl, telefoon +31 (0)76 529 99 07 / +31 (0)6 815 225 60.