Gesloten, morgen weer open vanaf 10:00
Pers

Stedelijk Museum Breda opent 16 juni

De afgelopen maanden is alles op alles gezet om in het Pinksterweekend open te gaan voor publiek. Deze week hebben we vastgesteld dat die datum onhaalbaar is. Daarom is er nu een nieuwe, definitieve openingsdatum: vrijdag 16 juni. Vanaf zaterdag 17 juni zijn bezoekers van harte welkom.

De verbouwing van het pand in de Boschstraat is helemaal volgens planning verlopen.

Bij de tentoonstellingen werden we iets te vaak verrast door problemen. Daarbij ging het bijvoorbeeld om de beschikbaarheid van bruiklenen van andere musea en restauraties van collectiestukken uit ons eigen depot.

De spanning tussen de beoogde kwaliteit van ontwerp en uitvoering van de tentoonstellingen, in combinatie met de beperkingen van tijd en budget, maken dat een opening tijdens het pinksterweekend niet haalbaar is.

Gepland is om de volgende projecten te realiseren: het museumcafé Lanzas, de projectruimte van I.S.M. Breda, de vaste tentoonstelling Van kasteel tot station – Topstukken uit de Collectie Breda, de wisseltentoonstellingen De Vrede van Breda – Een spectaculaire zomer in 1667, en Wonderlijk weefsel – Mystiek in digitale en religieuze kunst.

Daarnaast is er op het station Breda nog een expositie te zien in de lichtblauwe vitrines. In de maand juni organiseert Stedelijk Museum Breda in het Stadsarchief de tentoonstelling Dromenvanger met werk van eindexamenkandidaten van het voortgezet onderwijs.