Gesloten, morgen weer open vanaf 11:00

uur - uur

Open Dag zondag 24 november

Hoera, een open dag!

Twee keer per jaar kan iedereen gratis naar Stedelijk Museum Breda en organiseren we extra activiteiten.

Tijdens de Open Dag op zondag 24 november kun je alle tentoonstellingen in het museum gratis bezoeken, waaronder De heks van Dongen. Speciaal voor deze gelegenheid wandelen daar sprookjesfiguren doorheen. Zo geeft waardin Antonia Muskens rondleidingen. Zij ontving in de 19e eeuw kunstschilders als August Allebé, Jozef Israëls en Max Liebermann in haar herberg in het Brabantse dorpje Dongen - een van de vroegste kunstenaarsdorpen van Nederland. Ook worden er portretten getekend op zaal.

In projectruimte NEXT zie je kleurrijke en heel diverse werken in de tentoonstelling Kunstkameraden: een waanzinnige wereld die we samen met De Cultuurkantine organiseren. Hierin zijn anderstalige kinderen gekoppeld aan een professionele kunstenaar uit Breda. Samen gingen zij aan de slag om kunst te maken.

De Cultuurkantine verzorgt tussen 14 en 16 uur een kunstveiling van zo'n veertig werken in ons auditorium onder leiding van veilingmeester Fritz van Seydlitz Kurzbach.

Door de doorlopende tentoonstelling De Collectie, met topstukken die samen het verhaal van Breda vertellen, wordt je rondgeleid door leerlingen uit het basisonderwijs.

Kom kijken, luisteren en meemaken wat het museum te bieden heeft! Ontdek meer over de kunst en geschiedenis van Breda, en geniet van de ambiance in alle zalen en ruimtes van het museum en de extra activiteiten.

campagnebeeld: illustrator Tosca van der Weerden